Pagina's

maandag 7 oktober 2013

Een gemiste kans voor Vlaanderen (bron : VVSG)

Geen milieuconvenant meer
De Vlaamse regering werkt niet langer aan een opvolger voor het milieuconvenant. Er was eenontwerptekst uitgewerkt, maar dat komt niet meer op de agenda van de Vlaamse regering. Dat liet het kabinet-Schauvliege de VVSG weten.

De Vlaamse regering blijft dus bij wat stoemelings in het witboek interne staatshervorming (D.38 p. 107 link) werd beslist : er komt geen milieuconvenant en de huidige 25 miljoen euro gaat grotendeels naar gemeentelijke riolen.
Minister Schauvliege had nochtans aangekondigd dat toch nog negen miljoen euro voor een nieuw milieuconvenant opzij werd gezet. We betreuren dat de Vlaamse regering niet te overtuigen viel dat er naast riolen nog andere milieuprioriteiten ondersteuning verdienden.
Het ontwerpconvenant schoof zes beleidsprioriteiten naar voor waarbinnen gemeenten projecten konden indienen. Negen miljoen euro was al in enveloppes per gemeente verdeeld.
Persoonlijke opmerking : hoe spijtig is dat !  Het kabinet van de leefmilieuminister had het zo mooi voorbereid én het zou een goede zaak geweest zijn voor de gemeenten in Vlaanderen.