Pagina's

zondag 19 april 2015

Drukke week op alle fronten op komst.

 
Maandagochtend eerst naar de garage (groot onderhoud), de Tuinen en het gemeentehuis : dienst vrije tijd, dienst ruimtelijke ordening en dienst milieu.  (De ‘toer’ van de eerste verdieping).
In de namiddag ga ik de Boskabouters interviewen voor het Parochieblad.  Thema = Moederdag.  Dan (eindelijk!) naar de kapper.    In de vooravond gaan we met CD&V Hoegaarden oefenen voor Levensloop, de loop op 25 en 26 april in Leuven, waar u voor verschillende CD&V-mandatarissen en bestuursleden kunt komen supporteren (en sponsoren).  De opbrengst gaat naar de Stichting Kanker.
Daarna terug gewassen en gestreken naar het gemeentehuis voor het schepencollege.  
 
Dinsdag ben ik de ganse dag onthaaldame voor een pas aangeworven groep kinderbegeleiders van Landelijke Kinderopvang, van over gans Vlaanderen.  De kneepjes van het vak kan ik hen niet leren, maar ik kan hen wel wegwijs maken in onze grote organisatie.  Wij zijn de grootste organisatie in Vlaanderen op vlak van kinderopvang.  Vandaar dat we regelmatig ons zegje mogen gaan doen in Brussel.   En er wordt ook al wel eens rekening mee gehouden.  Gelukkig maar.
In de vooravond vind je mij op de diensten grondgebiedzaken.  En om 20 u begint de gemeenteraad, waar u van harte welkom bent. 
 
Woensdagochtend een overleg ruimtelijke ordening op het gemeentehuis.  ’s Middags word ik in Antwerpen verwacht voor een netwerkmoment van Kind en Preventie, waar ik nationaal voorzitter van ben.  Gezellig met onze stakeholders rond tafel om het te hebben over de Huizen van het Kind in Vlaanderen en wat wij daarin voor mekaar kunnen betekenen.  Kind en Preventie is de grootste organisator in Vlaanderen voor wat betreft de consultatiebureau’s.  Veel mensen weten dat niet, maar Kind en Gezin is vooral regelgevend en ondersteunend, maar laat de uitvoering meestal wel over aan de privé sector.  Een goed uitgangspunt, vind ik zelf.   De overheid moet niet doen wat de privé sector kan.  (Vandaar dat je mij niet snel op een socialistische overtuiging zal betrappen  - en wie het hier niet mee eens is, moet dringend eens in Cuba gaan rondtrekken).
Het zal weliswaar druk zijn op de weg om terug te komen van Antwerpen die dag, want het is weer treinstaking (ik krijg er horens van!).
 
Donderdagochtend begin ik met 2 vergaderingen (terzelfdertijd) voor het werk in Brussel te brossen.  In de namiddag ga ik samen met mijn collega’s van het schepencollege wél naar Brussel, waar we ontvangen worden op het stadhuis.  Aanleiding zijn de banden van de familie Sweerts (één van de vijf geslachten) met de Brusselse (vroegere) politiek.
Ik blijf nadien wat genieten van het goede leven in Brussel, samen met schepen Godelieve, om dan ’s avonds naar de Wetstraat te gaan voor het provinciaal bestuur van CD&V.  De gastspreker is mijn favoriete plattelandspoliticus.  Hij komt regelmatig naar Hoegaarden.  Zelf ga ik regelmatig (voor het werk) naar zijn mooie gemeente in het Pajottenland. 
 
Vrijdagochtend weer naar Brussel.  Helaas ken ik niemand waar ik kan blijven slapen in Brussel….. Deze keer voor de Raad van Bestuur van Kind en Preventie. 
En ’s avonds heb ik een privéfeestje, weliswaar van een openbaar (politiek) persoon.  Het zal leuk zijn, want ik zal er heel wat mensen uit mijn vorig professioneel leven terug zien.
 
Het weekend wordt zo mogelijk nog drukker dan de week...