Pagina's

zaterdag 18 juni 2016

Waarom draait alles toch om 'het grote gelijk'?

Hele oorlogen werden gevoerd om 'het grote gelijk'.  Denk maar aan de kruistochten in de middeleeuwen en nu aan de oorlog van IS.
Maar ook op kleinere schaal wil iedereen zijn gelijk halen.  Denk maar aan het relletje rond de facebookpagina van de MAR.  Of aan de facebookdiscussies over het containerpark, waar we trouwens nog niet weten wie er uiteindelijk gelijk zal hebben, want dat hangt van vele factoren af.  En dat allemaal op facebook.  Een mens zou heimwee krijgen naar de trage, zachtere niet-digitale wereld van vroeger. 
En... het klinkt misschien seksistisch, maar 'het grote gelijk krijgen' is voor vrouwen iets minder belangrijk dan voor mannen.  Is het genderbepaald of hangt het af van de 'setting'.... of die politiek geladen is of niet ?  Zelf kan ik alvast getuigen dat bij mij op het werk (99%vrouwen) niet 'het grote gelijk' de drijfveer is, maar wel 'samen vooruit komen'.  Veel vrouwen én geen politiek toneel.  Een ideale setting om niet gelijk maar wel GELUK te krijgen.
Wat zou de wereld er mooier uitzien als niet iedereen altijd gelijk zou willen krijgen.  En zou de wereld er eigenlijk niet beter uitzien zonder het gouden ei van Mark Zuckerberg?