Pagina's

vrijdag 17 maart 2017

Iedereen ambassadeur (van Hoegaarden)

Het mooie weer is begonnen.  Het toeristisch seizoen wordt dinsdag officieel geopend.  Er zijn verschillende rode draden in ons toeristisch beleid (samenwerking, duurzaamheid onder andere), maar DE grote baseline voor ons toerisme, die kon je al terug vinden in ons meerjarenplan : Iedereen ambassadeur !
Hoegaardiers (en iedereen die Hoegaarden kent), allemaal zijn ze fier op hun gemeente.   Het succes van onze greeteroproep bewijst dit.  Wie nog niet weet wat 'greeters' zijn : Greeters zijn inwoners, 'locals', die zo enthousiast zijn over hun gemeente dat ze gratis bezoekers 'op sleeptouw' nemen.
http://globalgreeternetwork.info/

Maar ook onze mensen van de technische dienst zijn op hun manier 'ambassadeur'.  Zij zorgen dat de gemeente er pico bello bijligt, onder andere tegen Palmzondag.
Toerisme is zeker voor Hoegaarden een vorm van city-marketing, van economie eigenlijk.  Maar het toerisme is ook verweven met milieu, met erfgoed, met sociale samenhang.  Ik ben echt een fiere schepen van toerisme in Hoegaarden.  Zeker toen ik gisteren toevallig in de Tuinen was en we écht wel konden zeggen dat dit het park van de ontmoeting is.  Oudjes uit het rusthuis op een bankje samen met hun bezoek, jonge mama's met hun kinderen en met hun vriendinnen, .... de mannen van de technische dienst die druk in de weer waren en waaraan je zag dat ze hun werk met plezier doen.
We hebben meer ambassadeurs dan je denkt.  Zelfs Jozephine en Bokje (foto) zijn op hun manier ambassadeur van het Hoegaards toerisme.   Op welke manier zij dit zijn, dat vertelt onze technische dienst op de persvoorstelling van het nieuwe toeristische seizoen.  Een beetje geduld, ik ben er zeker van dat je volgende week in de krant kan lezen hoe Bokje en Jozephine meewerken aan onze city-marketing.  Dankzij onze technische dienst !