Pagina's

vrijdag 24 maart 2017

Uitnodiging Lezing Audrey & Anne - Jolien Janzing bij Barbóék in Leuven






De lezing Audrey & Anne, over de oorlogsjeugd van Audrey Hepburn en Anne Frank, van auteur Jolien Janzing vindt plaats op 29 maart in Barbóék in Leuven en begint om 20 uur. Met unieke beelden, filmfragmenten en muziek uit de jaren dertig en veertig. De toegang is gratis, wel even aanmelden op info@barboek.be. Adres: Schrijnmakersstraat 17, 3000 Leuven (B)


Lezing Audrey & Anne door Jolien Janzing...
Na haar succesvolle lezingentournee Charlotte en Emily Brontë in Brusssel (roman De Meester) heeft Jolien Janzing nu een nieuwe lezing klaar: Audrey & Anne (naar aanleiding van de publicatie van de gelijknamige roman). Gebaseerd op waargebeurde feiten en uitgebreid onderzoek vertelt Jolien het verhaal van de jeugd van Audrey Hepburn en Anne Frank, twee van de grootste iconen uit de 20ste eeuw. Met unieke beelden, filmfragmenten en muziek uit de jaren dertig en veertig.
Audrey & Anne
Lente 192
9 Er worden twee meisjes geboren die later wereldfaam zullen verwerven: Audrey Hepburn en Anne Frank. Hun levens vertonen opvallend veel overeenkomsten. Zo zijn ze beiden op jonge leeftijd gedwongen hun geboorteland te verlaten. Audrey is een telg van de Europese elite. Zij wordt naar een Engelse kostschool gestuurd terwijl haar ouders in München, Brussel en Londen flirten met de rest van de jetset – en met het fascisme. Ook de familie Frank vertrekt van huis. Noodgedwongen, als onderdeel van de enorme stroom joodse vluchtelingen. Audrey viert haar elfde verjaardag nog in het vrije Nederland waar haar moeder opgroeide. Maar als Anne elf wordt, marcheren de Duitsers er al door de straten. Ze zitten in de val.
Jolien Janzing maakte naam met haar historische roman De Meester, over de liefde van Charlotte Brontë voor haar Brusselse leraar. Hij verscheen in het Nederlands, Frans, Duits en Engels. Haar nieuwe roman Audrey & Anne, het verhaal dat nooit eerder werd verteld verscheen in januari 2017 bij De Geus.