Pagina's

zaterdag 19 augustus 2017

Geocaching, zeer hot in Hoegaarden. En binnenkort......???

Geocaching, het is dé digitale toeristische activiteit die de laatste jaren zeer hot is, ook in Hoegaarden.
En het leuke is, dat het gebruikers/inwoners zijn die zelf die geocachings aanmaken.   Overal waar ze komen doen ze geocachings die door andere gemaakt zijn, maar in hun eigen mooie gemeente maken ze er ook zelf (een behoorlijk tijdsintensief werkje).
Wat is geoaching ?
https://www.geocaching.com/about/finding.aspx
Het is een soort digitale schattenjacht aan de hand van GPS-coördinaten.  Je hebt een smartphone nodig of een GPS toestel.  Je doet het meestal te voet of met de fiets.  (In het zuiden zijn er zelfs geocaches waar je moet zwemmen naar de cache!) .  De cache is het 'ding' dat verstopt is.  In heel Hoegaarden liggen heel wat caches verstopt én zijn er ook heel wat geocachings gemaakt door liefhebbers.
De geocaching van op de foto 'Met stip op de kaart', bestaat al en is gemaakt door Debbie en Bart (Nerm).  Het is een premium geocaching (je moet lid zijn).  In Outgaarden ligt er ook één aan de hand van Wim, een Outgaardse geocacher wiens geocach-avonturen leuk zijn om te volgen op facebook.  Wim heeft mij alles over geocaching stap voor stap uitgelegd (met veel geduld).
Er zijn dus al een aantal leuke routes op het grondgebied van Hoegaarden.  Het gaat telkens om 'premium geocachings' waarvoor je wel lid moet worden van geocache.

Geocaching is toeristisch belangrijk.  Een goede geocaching trekt mensen van ver in het land naar hier.  Vorige week zag ik in de toeristische folder van Cadzand (Zeeland) ook nog promo voor de geocachings staan.
Vandaar dat wij als toeristische dienst zeer blij zijn dat vrijwilligers Debbie en Bart in samenwerking met de toeristische dienst een laagdrempelige kennismakingsgeocaching voor Hoegaarden willen in elkaar knutselen.  Een officiële geocaching van de toeristische dienst dus. Zij verzorgen het technische en veldgedeelte en onze toeristische dienst zet er de toeristische laag op.  Een gratis geocaching dus, zonder dat je lid moet zijn van geocaching.  De ideale kennismaking met deze activiteit én een mooi ambassadeurproduct voor Hoegaarden.

Wij hopen dat deze gemeentelijke geocaching klaar is tegen het volgend toeristisch seizoen.   En voor uw schepen van toerisme wordt het tijd om ook eindelijk eens te gaan geocachen.  Mij eens laten uitnodigen om mee te gaan met één van onze Hoegaardse geocachers.  De stapschoenen en smartphone zijn er.  Nu nog drempelvrees overwinnen.










Verstuurd vanaf mijn iPhone