Ons bier, dat is cultuur met de grote C in Hoegaarden. En er waren weer heel wat nieuwe biertjes te degusteren : de Hoegaarden Citron, het Rosdelbier van het Nieuwhuys en de Paenhuys Spécial van de biergilde van Geert Clément (zéééér lekker, maar ook zéééér verradelijk).
Via Leader kregen we subsidies voor het brouwleerpad en voor het restaureren van het buitenaanzicht van het Paenhuys, waar sinds jaren gebrouwen wordt. In 2009 zal dit gerealiseerd worden. De basis voor het brouwleerpad wordt gevormd door de manuscripten van Meester Guilluy.
Niet alleen drinkbare streekproducten maken deel uit van onze cultuur. In 2008 werd de suikervlaai van Swinnen erkend als streekproduct.
De kroniek van Hoegaarden werd voorgesteld (geschreven door de journalist die mediatrainingen op de schaatsbaan geeft, zie vorige berichten). Het gedicht 'Hoegaardenier' kreeg een plaatsje in de Tuinen, kunstkring ArtX organiseerde een Hoegaards Montmartre, op palmzondag werd tentoongesteld door plaatselijke kunstenaars. Wij deden mee met de erfgoed-openzondagen van de provincie (op een kier), met een groot slotevent in kasteel van Meldert. De school vierde daar trouwens zijn 50-jarige bestaan, mét uitgave van een boek natuurlijk.
Voices kon voor de eerste keer buiten doorgaan in de prachtigste cultuurzaal van de regio (onze markt). De verdwenen 4-bollige luchter van de kiosk werd teruggevonden én we kwamen te weten dat er in 1905 voor de eerste keer geïnvesteerd werd in verlichting voor de kiosk.
De meest tot de verbeelding sprekende privéwoning Villa des Roses kreeg groen licht voor erkenning als monument.