Pagina's

maandag 10 december 2012

Het Plattelandsfonds (van Vlaanderen) en het vervolg van de correspondentie tussen uw schepencollege en onze Minister President

Tja, u kon het hier al lezen.  Eerst roept de Vlaamse regering het Plattelandsfonds in leven en beslist dat Hoegaarden één van de trekkingsgerechtigde gemeenten is (blijschap alom), wat wou zeggen dat wij recht hadden op maximum 200 000 euro van Vlaanderen voor infrastructuurprojecten.
Pas opgericht werd al bij de volgende begrotingsronde van Vlaanderen beslist dat er geen geld voor was.  Hoegaarden had toen, net als andere leuke plattelandsgemeenten, zoals Gooik, laten weten aan Minister Peeters dat wij 'not amused' waren.  Daar hadden wij een mooie brief voor geschreven.
Vandaag werd op het schepencollege het antwoord van de Minister President op onze brief voorgelezen.  Bij de volgende begrotingsronde wordt het opnieuw bekeken.
PS Het Vlaamse Plattelandsfonds heeft niets te maken met het Europese Plattelandsfonds.
Als meisje van 'den buiten' hoop ik toch wel dat de Vlaamse Regering het platteland honoreert....  Steden hebben toch het stedenfonds...