Pagina's

vrijdag 1 december 2017

Oproep voor Hoegaarden Bierdorp 2018 : Bier en vrouwen !

Het is een misvatting dat Bier en Vrouwen niet samen gaan.  Gisteren las ik in de Alpaïdis (het tijdschrift van Hoegaards Erfgoed vzw) dat niet alleen de paters Beggaerden, maar ook de zusters nog gebrouwen hebben in het Mariadal.
En ook in brouwerij 't Nieuwhuys roert Mieke met de roerstok.  En de 'plant'manager van Inbev Hoegaarden is een vrouw.  Net als uw schepen van toerisme (heu...van bier).  En hoeveel vrouwen zijn er niet in de Hoegaardse bierorde ?
Ook VOOR de Franse Revolutie waren er in Hoegaarden (en Meldert) verschillende vrouwelijke brouwers.   Hopelijk is de vzw Hoegaards Erfgoed zo vriendelijk om dat eens op te zoeken voor ons.
En Christine Celis (en haar dochter), 2 exportproducten van Hoegaarden zijn natuurlijk ook brouwers. In Texas momenteel, maar ze komt volgens jaar haar bier laten proeven in Hoegaarden.
En KVLV heeft sinds een week zijn eigen bier : een vlierbloesem bier.  Verradelijk lekker.

Vrouwen houden er best wel van om een biertje te drinken.  Een biertasting voor vrouwen, dat zou er wel in gaan.  En terzelfdertijd een paar praktische kneepjes van het vak, bijvoorbeeld leren tappen, bier juist uitschenken.
Maar soit, ik doe een oproep aan de 3 vrouwenorganisaties die Hoegaarden nog rijk is, aan de bierorde, de vzw Hoegaards erfgoed én aan de horeca.
Laat ons eens een avond rond Bier en Vrouwen doen, in de biermaand in het jaar van het Bierdorp.
Als we een goed programma hebben, zal toerisme Vlaams-Brabant dat zelfs op de bierkaart zetten.

Bier en Vrouwen.... meer dan de helft van de Hoegaardiers is vrouw...
Horeca, verenigingen (niet alleen de vrouwenverenigingen).... Bier en Vrouwen, het lijkt mij een mooi onderwerp voor een fijne avond in één van de Hoegaardse café's.