Pagina's

zondag 1 februari 2009

Friet-uurtje viert 10-jarig bestaan !

Als je geen keukenprinses bent, dan kom je in Hoegaarden toch uitgebreid aan je trekken. Je kan wel elke dag van de week de hongerige puberbuikjes vullen zonder 1 patat moeten geschild te hebben. Op maandag kan je kebab gaan halen, op dinsdag kip aan 't spit in de légume in de Kalverstraat, op woensdag een overheerlijke frit van Daisy van 't (jarige) Friet-uurtje, op donderdag kan je een pizza gaan halen in één van de 2 pizzeria's, op vrijdag eten wij lekkere spaghetti bij Mieke van 't Nieuwhuys of overheerlijke mosselen in look in 't Kouterhof. En dan ben je nog niet rond. Je kan de week nadien afwisselen met één van de andere uitstekende eetmogelijkheden. In 't weekend meestal ook nog een eetfestijn van één van de vele verenigingen. Mijn kastrollen waren eigenlijk een zeer slechte belegging. Of... zoals ik onlangs een zeer intelligente vrouw op KVLV hoorde zeggen, toen ze het had over 'ons kookboek' (= beter gekend als het kookboek van 'de boerinnenbond' : 'Naargelang de keukens groter en duurder worden en beter ingericht, hoe minder er wordt gekookt'. Ik heb vroeger thuis nog helpen kroketten rollen voor Wange Kermis en worsten draaien in de keuken als het varken geslacht was, maar nu vind je dat soort apparaten in de antiquariaatshoek van de kringwinkel...