Pagina's

maandag 25 oktober 2010

Back in town

Meisjes 'van den buiten' op stap in grote steden, het blijft een avontuur.  Net terug uit Caïro, 20 miljoen inwoners in één stad.  Veel cultuur en nog meer smog die permanent over de stad blijft hangen.
En.... welk is het enige onderdeel aan een auto dat onmisbaar is voor de inwoners van Caïro : een claxon.  Voor de rest hebben we auto's zien rijden zonder lichten, zonder nummerplaat, zonder dashboard, zonder deur, zonder achteruitkijkspiegel , maar nooit zonder claxon ; ze gebruiken hem permanent.
Rijvakken zijn er niet.  Op een plaats waar naar onze normen 3 rijvakken zijn, rijden ze met 4 of 5 op een rij (kriskras door elkaar eigenlijk, zoals bij Playstation).
De meeste van mijn foto's zijn privé, maar ik zet er toch een op mijn blog opdat je de sfeer kan opsnuiven.  Beelden met geluid en geur waren nog beter geweest, maar ik vond het juiste knopje niet om te filmen.  Op deze foto was de school net uit, in één van de armere wijken.  Wie al naar school kan gaan heeft geluk, de meeste kinderen worden al snel ingeschakeld in het economisch leven.