Pagina's

vrijdag 16 september 2011

Officieel persbericht Gemeente Hoegaarden ivm werken Stationsstraat

Op maandag 26 september 2011 starten de werkzaamheden van de 2de fase van het project N221 schoolomgevingen, namelijk de Stationsstraat.
De werken gebeuren in opdracht van het agentschap Wegen & Verkeer, in samenwerking met Aquafin, de gemeente Hoegaarden, Riobra en Grontmij.
De werken worden uitgevoerd door de aannemer VBG nv uit Herentals.

Er wordt een volledig gescheiden rioleringsstelsel aangelegd, een nieuw wegdek, een nieuwe inplanting van parkeerstroken en een veiligere oversteekplaats voor fietsers en voetgangers aan de Ravel-fietsroute.

Door deze werken is er vanaf 26 september 2011 geen doorgaand verkeer mogelijk en geldt er een algemeen parkeerverbod in de Stationsstraat tussen 6:30u en 17:00u.

Het verkeer wordt omgeleid via Altenaken brouwketel richting Tienen om zo terug naar het centrum van Hoegaarden te komen.
Het containerpark is gedurende de werken gesloten van 14 november 2011 tot en met 9 januari 2012. Deze einddatum is variabel afhankelijk van de weersomstandigheden. Tijdens deze periode is het containerpark van Boutersem (geopend op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 12:30u tot 19:30u) toegankelijk voor de inwoners van Hoegaarden.

Tijdens deze 2de fase worden enkele haltes van de Lijn afgeschaft en vervangen door tijdelijke of bestaande haltes op een andere locatie.

Via flyers op de bus en de website van de Lijn wordt u hiervan op de hoogte gesteld. Voor degenen die de mogelijkheid hebben, raden wij aan om zich in te schrijven op de nieuwsbrief van de omleidingen van De Lijn (www.delijn.be). Natuurlijk zal deze informatie ook beschikbaar zijn via de gemeentelijke website http://www.gemeentehoegaarden.be/.