Pagina's

woensdag 1 februari 2012

Bericht van Hoegaarden Schrijft! (HET culturele project van najaar 2012 !)

Stuurgroep Hoegaarden Schrijft! doet een oproep

Wie zit in de stuurgroep ?  In alfabetische volgorde : 
Anneke Alderweireldt, Wim Collin, Gin Van Nerom, Ludo Permentier, Gina Van Driessche en Noël Verlaers.

Oproep aan de pennen van Hoegaarden

De hele maand oktober 2012 zal Hoegaarden in het teken staan van het geschreven woord. Er zijn niet alleen tentoonstellingen, workshops, voorleesavonden en wedstrijden, maar het is de bedoeling dat alle inwoners van de gemeente aan het schrijven gaan. De naam van het project is dan ook: Hoegaarden Schrijft!  met een uitroepteken, omdat we trots zijn op ons werk.
Het initiatief is genomen door enkele mensen die bezig zijn met schrijven, met kalligrafie of met verhalen vertellen. Ze kregen medewerking van het gemeentebestuur en ook culturele verenigingen en scholen hebben al laten weten dat ze meewerken.
Er staan al ongeveer dertig evenementen op stapel. We noemen er enkele: een tentoonstelling met kalligrafie, een wandeling tussen beschreven pompoenen, voorleesavonden met Hoegaardse schrijvers en dichters, een wandeling met paarden en poëzie, het Groot Dictee van het Hoegaards Bier. Je zult die maand niet naast de pennen van Hoegaarden kunnen kijken. Maar het is de bedoeling dat niet alleen de initiatiefnemers actie ondernemen. Daarom nodigen we iedereen uit om mee te doen en naar buiten te komen met schrijfwerk.
Wat zoeken we?
  • Mensen die schrijven: brieven, dagboeken, gedichten, verhalen, blogs. Misschien vinden we een plaats voor uw werk op een tentoonstelling, een voorleesavond of een website.
  • Mensen die oude geschriften hebben bewaard: oude nieuwjaarsbrieven, dagboeken, affiches, postkaarten met tekst.
  • Mensen die een ruimte hebben om een klein of groot evenement in te organiseren. Een schuur of een ruime kelder kan al een interessante plaats zijn voor een voorleesuurtje, maar misschien wilt u uw geschriften in uw woonkamer voorlezen en toelichten voor belangstellenden.
  • Mensen die samen met hun buren een interessante activiteit willen organiseren die met schrijven te maken heeft: een tentoonstelling in tuinen, een wedstrijd, een gemeenschappelijk gedicht of verhaal, een activiteit voor kinderen.
  • Mensen die de handen uit de mouwen willen steken of ons willen bestoken met nieuwe ideeën.
Iedereen is welkom. Laat ons weten op welke manier u kunt meewerken, met een berichtje naar onze mailbox: hoegaardenschrijft@hotmail.com