Pagina's

woensdag 31 december 2014

Vanaf volgende week is de kennisgevingsnota MER (Milieu-effectenrapport) windturbinepark E40 voor iedereen ter inzage op de milieudienst

Wat is een kenningsgevingsnota MER ?

Deze nota is de eerste stap in de MER-procedure. Het laat toe dat het ruime publiek kan kennismaken met het planvoorstel. De kennisgevingsnota beschrijft de doelstellingen en verschillende onderdelen van het plan. Het geeft ook weer op welke manier de milieueffecten onderzocht zullen worden. Over deze methodiek en aanpak kan u nu uw mening geven.  Daarna wordt het milieu-effectenrapport zelf opgemaakt.
Het is een heel vakjargon natuurlijk, maar wel een belangrijke stap ter voorbereiding van het aanvraagdossier. Het is altijd nuttig om dat eens kritisch onder de loep te nemen.  De milieuraad en Gecoro zullen dit alvast heel nauwgezet doen.  Maar dus ook elke burger kan hierover zijn zegje doen.

Waar ligt deze kennisgevingsnota MER ter inzage ?

De nota ligt vanaf 5 januari ter inzage op onze milieudienst.  En...voor wie niet op het gemeentehuis raakt of deze technische materie liever vanuit zijn zetel bekijkt, vanaf 5 januari zou je op de website van Windpark E40, dit ook digitaal kunnen bekijken.  Onze communicatiedienst zal volgende week ook de link op de gemeentelijke website zetten.