Pagina's

donderdag 13 januari 2011

De windmolens in Outgaarden, vervolg

Op de infovergadering voor de burgers heeft Electrawinds haar plannen uit de doeken gedaan.  De bouwaanvraag voor 7 turbines is momenteel ingediend in Leuven. 
Ruimtelijke Ordening Leuven zal aan de gemeente Hoegaarden vragen om een openbaar onderzoek te starten.  De timings daaromtrent en op welke manier eventuele bezwaren worden ingediend, zullen gecommuniceerd worden langs verschillende kanalen.   Een eventueel bezwaarschrift hou je best 'rationeel', met emotionele elementen kan omwille van juridische redenenen door de bevoegde ambtenaren geen rekening kunnen gehouden worden.
Terzelfdertijd wordt advies ingewonnen bij een 15-tal overheidsinstanties.  De welke dat zijn, werd gisteren geprojecteerd tijdens de voorstelling.
In het geval dat de bouwaanvraag zou goedgekeurd worden, moet er ook een milieu-aanvraag gebeuren.  Ook daar zal een openbaar onderzoek aan gekoppeld zijn waar burgers en belangengroepen eventueel bezwaar kunnen indienen.  Ook hier hetzelfde principe : een bezwaar moet inhoudelijk én rationeel zijn, wil men dat de ambtenaar het in aanmerking kan nemen om te behandelen.
Meer info over Electrawinds vind je op hun website.   Meer info over de aanvraag vind je op het gemeentehuis.   De start van het openbaar onderzoek ligt nog niet vast.