Pagina's

vrijdag 28 januari 2011

Openbaar onderzoek Electrawinds is gestart

Electrawinds heeft een bouwaanvraag gedaan voor 7 windturbines van 146 m in Outgaarden, dat wisten we al uit de infovergadering.
Gisteren is het openbaar onderzoek gestart.
Je kan op de gemeentelijke website de inhoud van het aanplakbord zien (aankondiging openbaar onderzoek) dat op de locatie is aangebracht : Klikken : [Hoegaarden] - Ruimtelijke ordening (beneden op de pagina). Bezwaarschriften kunnen gedurende 30 dagen bezorgd worden aan het gemeentebestuur.
Bij de bouwaanvraag zijn bezwaren die in aanmerking kunnen genomen worden van 'ruimtelijke' aard, eerder landschappelijk dus. Vanzelfsprekend zal elk bezwaarschrift de nodige aandacht krijgen en meespelen bij het (niet bindend) advies dat het gemeentebestuur moet formuleren. Ook een aantal andere instanties (oa luchtmacht) moeten hun zegje doen over deze bouwaanvraag. Uiteindelijk is het stedebouw Leuven die beslist.
Afhankelijk van de beslissing van Stedebouw zal Electrawinds een milieu-aanvraag moeten doen doen. Ook daar zal een openbaar onderzoek moeten gebeuren. Bij de milieu-aanvraag kunnen eerder aspecten rond eventuele 'hinder' meegenomen worden. Bezwaren die te maken hebben met slagschaduw, geluid, ... kunnen hier behandeld worden. Ook hier zullen een heleboel instanties hun zegje kunnen doen. Volgend weekend krijgen we de kans om een bestaand windmolenpark te bezoeken. Ik denk dat Electrawinds per ongeluk gans Hoegaarden heeft uitgenodigd, want de Bleystraat heeft ook een brief in de bus gehad en de andere kant van Hoegaarden ook... Het gemeentebestuur zal doordacht en voorbereid haar advies formuleren, rekening houdend met alle elementen uit het openbaar onderzoek. De geformuleerde bezwaren maken daar vanzelfsprekend deel van uit.
De mooie foto van de kerk komt van de webstie www.kerkeninvlaanderen.be.