Pagina's

zaterdag 21 januari 2012

DE GROENE VERLEIDER ! Doe mee met de TUINwedstrijd 2012 van Argus

DE GROENE VERLEIDER - Tuinwedstrijd 2012

Is je tuin(tje) rijk aan natuur? Is je gevel of je terras groener dan de andere?
Stel ons je groene verleider voor. Je maakt kans om mooie prijzen te winnen!
Concept
ARGUS organiseert ‘De groene verleider’, een wedstrijd voor iedereen met groene vingers en een hart voor de natuur. Doe je speciale inspanningen om de natuur in jouw tuin(tje) een handje te helpen? Doe dan zeker mee! Een mussenkolonie in jouw gevelgroen, een terras vol nectarplanten voor bijen en hommels, een tuin met inheemse plantensoorten, een ruig hoekje voor overwinterende egels, nestkastjes voor vogels/vleermuizen/hommels/bijen, … het kan allemaal.
Deelnemen
Wie een tuin heeft in Vlaanderen of Brussel mag deelnemen.
Vanaf 1 mei 2012 vind je online een deelnemingsformulier. Daarop noteer je waarom je vindt dat jouw groene verleider (stadstuin / grote landschapstuin, gevel of terras) een nominatie verdient. Je stoffeert het met een drietal foto’s.
Hoe kun je ons het hof maken?
Eigen ontwerpen genieten onze voorkeur. Ook de plannen die je hebt om je tuin / terras / gevel natuurvriendelijker te maken, kunnen ons vast overtuigen! Hoe meer kansen de natuur krijgt, hoe beter.
Biodiversiteit is het toverwoord. Het betekent letterlijk 'verscheidenheid in leven', zeg maar een veelheid van inheemse planten- en diersoorten. Daar houden wij dus van.
Binnenkort lees je hier hoe je jouw tuin natuur-rijker kunt maken.

Meer info :
http://www.argusmilieu.be/NL/argusprojecten/tuinproject/tuinwedstrijd_2012