Pagina's

maandag 13 februari 2017

33.000 euro provinciale premies aan 65 Hoegaardse particulieren voor woningaanpassing

De provincie Vlaams-Brabant heeft in 2016 voor (afgerond) 33.000 euro premies uitgekeerd aan particulieren voor woningaanpassing.  Het gaat hier wel altijd om premies waarvoor het inkomen niet te hoog mag zijn.

Het gaat om volgende tussenkomsten (premies) :

9 dossiers voor aanpassing van de woning omdat de bewoner hetzij gehandicapt hetzij bejaard is.
In totaal gaat het om ongeveer 17 000 euro.  Wat veel mensen niet weten, is dat Landelijke Thuiszorg een dienst woningaanpassing heeft (ook voor Hoegaarden).  Zij geven advies aan huis, zoeken naar een uitvoerder, volgen de werken op en vragen de premies aan voor de bejaarde. (zie foto) Meer info : www.landelijkethuiszorg.be.

42 dossiers voor superisolerende beglazing
Wat is dat goed nieuws voor ons klimaatplan ! En het zijn allemaal dossiers die vallen in de doelgroep van de lagere inkomens.  Een doelgroep die moeilijk wordt bereikt voor dit soort investeringen.
Het totale bedrag hier is ongeveer 9000 euro.

14 dossiers voor dak- en vloerisolatie voor kwetsbare groepen
Hier is het totaal aan uitgekeerde premies 9000 euro.

Hoegaarden scoort goed op dit vlak in vergelijking met de rest van de provincie.  De mensen kennen hun weg naar dit soort premies.  Dit is onder andere het gevolg van de goede informatie en begeleiding van Beter Wonen aan de Gete.  Ze houden zitdag elke dinsdag- en vrijdagvoormiddag in het gemeentehuis van Hoegaarden.  Meer info : www.beterwonenaandegete.be.