Pagina's

vrijdag 24 februari 2017

en hoe zit het nu met de milieuraad ?

Ja, dat is eigenlijk een vraag voor de nieuwe voorzitter.  Zelf vond ik het een zeer vruchtbare vergadering deze week,  zeker met de nieuwe aanwinsten erbij. Allemaal experten in hun eigen domein.
Op sociale media van één oppositiepartij lees ik dat er met de vinger gewezen wordt naar het gemeentebestuur omdat de samenstelling van de milieuraad niet conform de statuten zou zijn.  Het is waar dat deze samenstelling niet volgens de statuten is (te weinig vrouwen + geen officiële vertegenwoordiging vanuit milieusector).  Maar.... de beslissing om zo verder te gaan met de Milieuraad zonder dat dit 100% volgens statuten is, is geen beslissing van het schepencollege maar wel van de leden van de milieuraad zelf.  Zij wensen de statuten zo te houden, zoals ze zijn, waarmee ze een duidelijk signaal geven aan zowel vrouwen als aan de milieusector dat ze welkom zijn.

Een foto van de aangevulde milieuraad heb ik vergeten te nemen.  Wel echt blij met het nieuwe jonge geweld en met de milieubagage die ze binnenbrengen.   
Weet je vrouwen die graag in de milieuraad zitten ? Stimuleer ze om zich kandidaat te stellen.