Pagina's

zondag 12 februari 2017

Nieuwe biogasmotor InBev Hoegaarden draagt steentje bij aan ons gemeentelijk klimaatplan

Hoegaarden heeft een klimaatplan met als doel de vermindering van de CO2-stoot.  Zowel burgers als bedrijven en verenigingen worden opgeroepen om acties rond dit thema te ondernemen;

Brouwerij Inbev is alvast goed bezig.  Op wereldvlak hebben zij een doelstelling om het energiegebruik te verminderen met 10% tegen eind 2017.  Zeer ambitieus !
In Hoegaarden pakken zij alvast uit met de nieuwe biogasmotor.   Het biogas komt van de biologische waterzuiveringsinstallatie op de Hoegaardensite.  Het afvalwater wordt tot biogas verwerkt volgens een natuurlijk gistingsproces.  De biogasmotor zet door verbranding het gas om in energie.  De electrikiteit wordt gebruikt IN de brouwerij en ook de restwarmte wordt hergebruikt.   Er was vroeger ook al een biogasmotor, maar de nieuwe geeft 59% meer rendement.  Met het vermogen van 195kW zou je aan 115 gezinnen een jaar lang energie kunnen leveren.  
De Hoegaardenbrouwerij heeft duidelijk oog voor de toekomst van onze planeet.  En heel fijn dat ze hierover zo transparant communiceren.