Pagina's

woensdag 17 september 2014

Ons (de nieuwe naam voor Groep KVLV) doet mee met Car Free Day (Persbericht)

SAMEN STERK! FIETS NAAR HET WERK!

Ons, onder impuls van Landelijke Thuiszorg en het Pendelfonds, moedigt haar werknemers aan om zich duurzamer naar het werk te verplaatsen: met de fiets, bus of trein of al carpoolend met een collega.  Men richt zich hierbij vooral op de werknemers op het hoofdkantoor in Wijgmaal en de eerstelijnsmedewerkers (verzorgenden, poetshulpen,…) van Landelijke Thuiszorg.
Op het hoofdkantoor werden een ruime fietsenstalling en aantrekkelijke doucheruimte geïnstalleerd.  Aan de werknemers op het hoofdkantoor en de eerstelijnsmedewerkers van Landelijke Thuiszorg worden fietsen ter beschikking gesteld: stadsfietsen, vouwfietsen en elektrische fietsen.  Tevens worden Blue-bike abonnementen aangeboden.  Het hele jaar door vinden diverse sensibiliseringsacties plaats: een maandelijkse mobiliteitsloterij, workshops rond fietsen en openbaar vervoer, een ontbijt voor wie zich duurzaam naar het werk verplaatst, …    
Ook in de Week van de Mobiliteit vinden verschillende acties plaats om de werknemers te stimuleren zich duurzaam naar het werk te verplaatsen. 
-          dinsdag 16.09.2014: FIETSEN @ons
Tijdens de lunchpauze wordt op het hoofdkantoor in Wijgmaal een fietstocht georganiseerd voor de werknemers.  Onder de deelnemers wordt een leuke prijs verloot.
-          donderdag  18.09.2014 CAR FREE DAY: ONTBIJT @ons
Wie zich duurzaam naar het hoofdkantoor verplaatst, ontvangt bij aankomst een lekker ontbijt.  In de namiddag wordt nog een versnapering voorzien alvorens de tocht naar huis weer aan te vatten.
De werknemers van de regiokantoren maken kans op een heerlijke ontbijtmand.  Zij dienen een leuke foto van zichzelf te maken op de fiets, met de trein of bus of al carpoolend  met collega’s en deze te bezorgen aan de mobiliteitscoördinator.
-          Van maandag 15.09 tot en met vrijdag 19.09.2014: MOBI-lotto
In de Week van de Mobiliteit is er elke dag één winnend loterijbiljetje op het hoofdkantoor.  De werknemer die zich die dag duurzaam naar kantoor verplaatst, wint een leuke prijs.