Pagina's

dinsdag 5 januari 2016

50 jaar de Klup, een feestjaar ... een jubileumboek

Officieel bericht :

Kroniek van 2015 en 50 jaar de Klup

 

De vierde online aanvulling van de 'Kroniek van Hoegaarden, Meldert, Outgaarden en Hoxem' van auteur Christian Hennuy staat op de website. Het opzet is hetzelfde gebleven: een verzameling brengen van al wat er in Hoegaarden gebeurde en ook al wat in die periode gepubliceerd is. Uiteraard komen er ook een aantal gerelateerde artikels bij. Met deze kroniek erbij kan men online alle informatie over Hoegaarden, Meldert, Outgaarden en Hoxem terugvinden voor de periode van 1900 tot 2015. Door de samenvatting van artikels en boeken die in deze periode gepubliceerd werden, krijgt men een vrij volledige geschiedenis van Hoegaarden van  bij de stichting in 980/981 tot heden.

Het jaar 2015 was er één zonder grote hoogtepunten in Hoegaarden, en ook zonder speciale vieringen. Opmerkelijk was toch de aanzet tot fusie van de twee Koninklijke dorpsharmonies MGG en VML. Merkwaardig vooral omdat gedurende 150 jaar de politiek in het dorp vooral gevoerd werd in de harmonies. Maar de fusie lag voor de hand vermits beide harmonies thans in hetzelfde 'Paenhuys' repeteren.

Het 'Jubileumboek 40 jaar de Klup' uitgegeven in boekvorm in 2006, ook door Christian Hennuy, werd thans online uitgebracht met een aanvulling tot '50 jaar de Klup'. Dit boek staat op de website onder de rubriek 'andere publicaties' en geeft in detail de geschiedenis van het jeugdhuis weer van bij de stichting in 1966 tot de voorstelling van het programma voor de 50ste verjaardag. Nog in de rubriek 'andere publicaties' wordt een verkorte versie van de 'Praktische grammatica van het Hoegaards' gegeven.

 

De Kroniek van 'Hoegaarden, Outgaarden, Meldert en Hoxem', en het Jubileumboek '50 jaar de Klup" kunnen gratis bekeken  op www.kroniekvanhoegaarden.be. Wie deze website  in de favorieten staan heeft moet een refresh doen via  'ctrl F5', want anders haalt de computer het verder uit de internetbestanden.