Pagina's

woensdag 13 januari 2016

En wat schaft 2016 voor nieuws op vlak van cultuur ???

Vandaag..... wat ligt er op ons bord in 2016 op vlak van cultuur

Het Hoegaards evenement dat mij het nauwst aan het hart ligt, is Palmzondag.  Het is erfgoed, het is amusement voor jong en oud én het is goed voor het sociaal leven.  Foorkramers hebben hun plaatsje voor 2016 al gereserveerd bij het schepencollege.  Maar toch... ook op het schepencollege hebben we het er over gehad en onlangs op de inspraakvergadering rond ons meerjarenbeleid kwam het ter sprake : er moet wat nieuw leven ingeblazen worden aan Palmzondag;  Een brainstorm met een aantal betrokken werd vastgelegd.

Voor wat cultuur betreft, gebeuren voor de rest de meeste dingen door de verenigingen (en zo moet het ook!).  Optredens, toneelvoorstellingen (Melderts Toneel!), workshops door de verenigingen,....

Zeker aan te duiden 'met stip' is erfgoeddag.  Thema : bierrituelen.  En dat valt midden in de maand van het bier, een organisatie van de provincie Vlaams-Brabant, samen met Zythos en andere.    Volgende week zijn er workshops op het provinciehuis gepland voor gemeenten, brouwers en horeca-uitbaters : 'Vlaams-Brabant', the place to beer'.  Van geuze en Lambiek tot de Witte van Hoegaarden.  In Hoegaarden wachten we deze workshops rond bierbeleving af voor we ons programma maken.

In de bib zullen we vanaf dit jaar werken met Leespunt, een methodiek voor anderstaligen om vlot Nederlands te leren.

In de loop van deze week krijgt u de (onvolledige) activiteitenkalender én krijgt u te horen wat er op ons bord ligt op vlak van toerisme en communicatie.